Loading...

Groene stroom Gasselte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Gasselte vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Gasselte of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Gasselte

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gasselte vergelijken (oktober 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Gasselte vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, aarde, wind, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Lees nu verder over groene energie Uddel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Gasselte

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-gasselte

Een energieneutrale woning in Gasselte rond oktober 2023

Op basis van deze webpagina ontdek je uitgebreide details over groene stroom Gasselte. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gasselte wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en dekens op de bank leggen. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, AWB, Nefit of Remeha) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Gasselte kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3400 tot +/- €6300. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Oldeholtwolde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode zie jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Gasselte beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: het huidige contract ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Gasselte flink lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten bekijk je hieronder enkele pakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker zie je binnen no-time welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Gasselte vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en stroom.