Loading...

Groene stroom Uddel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze energie dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Dankzij onze groene stroom checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Uddel vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Uddel en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Uddel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Uddel vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Uddel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energieleverancier HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, wind, aarde, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Kats vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Uddel

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Apeldoorn.

groene-stroom-uddel

Een energieneutrale woning in Uddel rond september 2022

Met behulp van deze webpagina vergelijk je praktische toelichting op groene stroom Uddel. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Uddel is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Intussen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, AWB, Atag of Remeha) verbannen. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Uddel kan veel geld kosten. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Daarbij verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. Het tarief varieert tussen €2700 – €7000. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Doorn afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven als Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Uddel aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: het huidige pakket annulerenen vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. De nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Uddel fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten vergelijk je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je direct welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Uddel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.