Loading...

Groene stroom Sint Philipsland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, wind, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Sint Philipsland vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Sint Philipsland en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Sint Philipsland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Philipsland vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je alle groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Sint Philipsland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie via Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, aarde, wind, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Heijningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Sint Philipsland

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tholen.

groene-stroom-sint-philipsland

Een energieneutrale woning in Sint Philipsland rond december 2022

D.m.v. onze website vergelijk je praktische informatie over groene stroom Sint Philipsland. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Philipsland wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “een efficiënte douchekop kopen” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Evenwel, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Vaillant, AWB of Remeha) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Sint Philipsland vergt een hele investering. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4500 tot €6500. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Braamt afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Sint Philipsland operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele pakket stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Sint Philipsland flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check zie je zonder problemen welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Sint Philipsland vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektriciteit.