Loading...

Groene stroom Heijningen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Heijningen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Heijningen en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Heijningen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Heijningen vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Heijningen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Stedin contract september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, wind, bio, bodem, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Wergea vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Heijningen

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-heijningen

Een energieneutrale woning in Heijningen rond september 2022

Op basis van deze pagina check je uitgebreide toelichting op groene stroom Heijningen. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heijningen wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. De productie van energie kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Niettemin, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of AWB) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Heijningen kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Bovendien verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €3400 tot +/- €7700. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Ravenstein afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen als Greenchoice, Qurrent, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode check je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Heijningen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je huidige verbintenis beëindigen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Heijningen een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten vind je bijgaand de meest populaire abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vind je probleemloos welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Heijningen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.