Loading...

Groene stroom Wergea Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, waterkracht, wind, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Wergea vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wergea en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wergea

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wergea vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Snel groene stroom in Wergea vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Zoek ook naar groene energie Loënga vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wergea

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-wergea

Een energieneutrale woning in Wergea rond september 2023

Op basis van deze pagina bekijk je alle info over groene stroom Wergea. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wergea is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse hr-ketel (AWB, Vaillant, Nefit, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je woning en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wergea is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4300 en €6500. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Garsthuizen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name organisaties zoals Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Engie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Wergea operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jouw volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Wergea flink lager dan de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten vind je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check bekijk je probleemloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Wergea vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.