Loading...

Groene stroom Garsthuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Garsthuizen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Garsthuizen en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Garsthuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Garsthuizen vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. Direct groene stroom in Garsthuizen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per postcode in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Tzummarum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Garsthuizen

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-garsthuizen

Een energieneutrale woning in Garsthuizen rond november 2023

Met behulp van onze website lees je nuttige info over groene stroom Garsthuizen. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Garsthuizen zien we steeds meer. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energie-aanbieder. Evenwel, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jullie woning en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Garsthuizen kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Tevens beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3200 – €6500. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oldeberkoop afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties als Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Garsthuizen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering ontbinden en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Garsthuizen aantrekkelijker als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige contracten ontdek je onderstaand enkele stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker ontdek je direct welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Garsthuizen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor stroom en gas.