Loading...

Groene stroom Tzummarum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Tzummarum vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Tzummarum en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Tzummarum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Tzummarum vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Tzummarum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energieleverancier Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Kapelle vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Tzummarum

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-tzummarum

Een energieneutrale woning in Tzummarum rond december 2022

Door middel van deze webpagina bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Tzummarum. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tzummarum zien we steeds meer. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiebedrijf. Intussen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Vaillant, AWB of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Tzummarum is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energierekening. De prijs ligt zo tussen de €2600 en €6700. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Dongjum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke leveranciers zoals Powerpeers, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Eneco, Pure Energie focussen hierop. Door te adres te gebruiken check je vlug welke groene stroom aanbieders in Tzummarum beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je lopende contract stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Tzummarum een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker detecteer je simpelweg welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Tzummarum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.