Loading...

Groene stroom Kapelle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Kapelle vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Kapelle en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Kapelle

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kapelle vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Kapelle vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: MAIN Energie aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, wind, water, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Zuidoostbeemster vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Kapelle

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kapelle.

groene-stroom-kapelle

Een energieneutrale woning in Kapelle rond december 2022

Op basis van deze pagina check je praktische informatie over groene stroom Kapelle. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kapelle wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. De productie van energie kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Aan de andere kant, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke cv-ketel (van Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of AWB) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kapelle kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op kosten van energie. Het tarief ligt in de range tussen de €2800 tot +/- €7700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sint-Michielsgestel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders als Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kapelle actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je lopende abonnement beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. De volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Kapelle fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel mensen die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen bekijk je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vergelijk je vandaag nog welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kapelle vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.