Loading...

Groene stroom Zuidoostbeemster Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is significant schoner dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Zuidoostbeemster vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Zuidoostbeemster of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zuidoostbeemster

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidoostbeemster vergelijken (maart 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Zuidoostbeemster vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom van Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nieuw-Beijerland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Zuidoostbeemster

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Beemster.

groene-stroom-zuidoostbeemster

Een energieneutrale woning in Zuidoostbeemster rond maart 2023

Via Groenestroomaanbieding.nl vind je handige details over groene stroom Zuidoostbeemster. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zuidoostbeemster wordt steeds populairder. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Daartegenover, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zuidoostbeemster is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. Het tarief ligt tussen de €2700 – €6500. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Heiligerlee afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Zuidoostbeemster voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je huidige abonnement stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zuidoostbeemster aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten tref je hieronder toonaangevende contracten. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker achterhaal je ogenblikkelijk welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Zuidoostbeemster vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.