Loading...

Groene stroom Heiligerlee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Heiligerlee vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Heiligerlee of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Heiligerlee

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Heiligerlee vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Heiligerlee vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per regio in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Endinet Groep contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, windenergie, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Wernhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Heiligerlee

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-heiligerlee

Een energieneutrale woning in Heiligerlee rond december 2022

Via onze website detecteer je handige info over groene stroom Heiligerlee. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heiligerlee is onderwerp van gesprek. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het leverancier. Aan de andere kant, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Heiligerlee is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Overigens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De prijs varieert tussen €4500 – €6000. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Readtsjerk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist maatschappijen als Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Heiligerlee operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je lopende contract stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Heiligerlee aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energie-abonnementen vind je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check zie je meteen welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Heiligerlee vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.