Loading...

Groene stroom Wernhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, wind, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Wernhout vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Wernhout of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wernhout

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wernhout vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna bekijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Wernhout vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: maandelijkse kosten Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bodem, water, bio, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, aardolie, kolen (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Lomm vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Wernhout

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zundert.

groene-stroom-wernhout

Een energieneutrale woning in Wernhout rond juni 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige details over groene stroom Wernhout. De vraag is, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wernhout zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Maar, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wernhout is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €2300 en €7400. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Gasselte afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Via jullie adresgegevens check je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Wernhout aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De beste manier: het actuele abonnement opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Wernhout sterk verlaagd dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiepakketten vind je bijgaand vaak bestelde contracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check check je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Wernhout vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.