Loading...

Groene stroom Lomm Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, wind, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Geholpen door onze groene energie check kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Lomm vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Lomm en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Lomm

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lomm vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vind je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Lomm vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: De Vastelastenbond gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Beers NB vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Lomm

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Venlo.

groene-stroom-lomm

Een energieneutrale woning in Lomm rond juli 2024

Door middel van onze website check je belangrijke uitleg over groene stroom Lomm. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lomm wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energie-aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Atag, AWB of Intergas) verboden. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lomm vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €3000 tot +/- €7100. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Uddel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Lomm operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: het huidige verbintenis stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Lomm fors lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel mensen die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten vind je hieronder vaak bestelde abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vergelijk je direct welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Lomm vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.