Loading...

Groene stroom Beers NB Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kun je nu alle groene energieleveranciers in Beers NB vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Beers NB en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Beers NB

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Beers NB vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Beers NB vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, zon, aarde, water, wind vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, aardgas, steenkool (vuile elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Ossenisse vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Beers NB

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Cuijk.

groene-stroom-beers-nb

Een energieneutrale woning in Beers NB rond december 2022

Aan de hand van deze website vind je nuttige info over groene stroom Beers NB. Alleen, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beers NB is een wens van vele. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere kouder douchen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Evengoed, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Vaillant, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Beers NB kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Overigens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €4200 – €7200. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kats afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Greenchoice, Eneco, Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Beers NB beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: je huidige verbintenis beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Beers NB aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vind je onderstaand veel gekozen pakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker vergelijk je onmiddellijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Beers NB vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.