Loading...

Groene stroom Nieuw-Beijerland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, wind, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Nieuw-Beijerland vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Nieuw-Beijerland en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Beijerland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Beijerland vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Nieuw-Beijerland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Kies meteen voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qwint vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bodem, aarde, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Colmschate vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Nieuw-Beijerland

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Korendijk.

groene-stroom-nieuw-beijerland

Een energieneutrale woning in Nieuw-Beijerland rond mei 2024

Middels deze website lees je bruikbare toelichting op groene stroom Nieuw-Beijerland. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Beijerland wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “korter douchen” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Atag, AWB of Remeha) verboden. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nieuw-Beijerland kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2600 en €7000. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Wernhout afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode achterhaal je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Beijerland voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: het actuele verbintenis annulerenen daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nieuw-Beijerland flink lager dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse contracten vind je onderstaand veel gekozen pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check achterhaal je spoedig welke leveranciers “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Nieuw-Beijerland vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.