Loading...

Groene stroom Colmschate Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Colmschate vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Colmschate of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Colmschate

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Colmschate vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Colmschate vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk tarieven Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (vuile energie). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Rozendaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Colmschate

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Deventer.

groene-stroom-colmschate

Een energieneutrale woning in Colmschate rond juli 2024

Middels deze pagina bekijk je nuttige details over groene stroom Colmschate. Maar, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Colmschate zien we steeds meer. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en geen tweede koelkast gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Vaillant, AWB of Atag) verboden. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Colmschate is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. De totaalprijs varieert tussen €3000 en €7300. Dankzij de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Lomm afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist organisaties als Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Colmschate operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je lopende levering stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Colmschate fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je hierna enkele energiecontracten. Info: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check bekijk je moeiteloos welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Colmschate vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.