Loading...

Groene stroom Loënga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie checker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Loënga vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Loënga of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Loënga

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Loënga vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Via subsidies en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Loënga vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Anode Energie gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Beek en Donk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Loënga

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-loenga

Een energieneutrale woning in Loënga rond juni 2024

Op basis van deze webpagina detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Loënga. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Loënga is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energiebedrijf. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Atag, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Loënga is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs ligt tussen de €4200 – €7400. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Tzummarum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders als Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert tref je direct welke groene stroom aanbieders in Loënga beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: het actuele contract opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Loënga sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker ontdek je zonder problemen welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Loënga vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.