Loading...

Groene stroom Beek en Donk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Beek en Donk vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Beek en Donk of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Beek en Donk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Beek en Donk vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je alle groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Beek en Donk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: welkomstpremie Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, wind, bio, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Ospel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Beek en Donk

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Laarbeek.

groene-stroom-beek-en-donk

Een energieneutrale woning in Beek en Donk rond december 2023

Door middel van deze pagina bekijk je nuttige informatie over groene stroom Beek en Donk. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Beek en Donk wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas) verbannen. De “gewone” hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je appartement en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Beek en Donk kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De prijs ligt in de range tussen de €2300 – €7700. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Kapelle afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken lees jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Beek en Donk operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jullie actuele contract stopzetten en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie aanstaande energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Beek en Donk een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen tref je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check vergelijk je probleemloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Beek en Donk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.