Loading...

Groene stroom Ospel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door de duurzame energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Ospel vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Ospel en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ospel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ospel vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Direct groene stroom in Ospel vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energieflex overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Eerste Exloërmond vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ospel

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Nederweert.

groene-stroom-ospel

Een energieneutrale woning in Ospel rond juni 2024

Met behulp van deze webpagina vind je nuttige informatie over groene stroom Ospel. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ospel wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “led-lampen gebruiken” en dekens op de bank leggen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Intergas, Atag, Remeha, AWB of Vaillant) uitgesloten. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ospel vergt een hele investering. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €4300 t/m €6900. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zuidoostbeemster afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Eneco, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken spot jij rap welke groene stroom aanbieders in Ospel aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jouw lopende contract annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Ospel sterk verlaagd in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker zie je rap welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ospel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.