Loading...

Groene stroom Ravenstein Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Ravenstein vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Ravenstein en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ravenstein

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ravenstein vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan ontdek je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Ravenstein vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen naar De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, zon, aarde, bodem, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Garsthuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Ravenstein

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oss.

groene-stroom-ravenstein

Een energieneutrale woning in Ravenstein rond juli 2024

Door middel van onze website check je bruikbare toelichting op groene stroom Ravenstein. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ravenstein wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “apparaten uitschakelen” en zet de koelkast precies waterpas. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Intergas, Vaillant, AWB of Atag) verboden. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw woning en gebruikswater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ravenstein kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3600 – €7200. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Annerveenschekanaal afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Ravenstein aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Ravenstein een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten vergelijk je hieronder enkele abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker detecteer je simpelweg welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Ravenstein vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.