Loading...

Groene stroom Tynaarlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Tynaarlo vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Tynaarlo en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Tynaarlo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Tynaarlo vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Tynaarlo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energieleverancier Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Kamperveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Tynaarlo

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-tynaarlo

Een energieneutrale woning in Tynaarlo rond september 2022

Op basis van deze website bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Tynaarlo. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tynaarlo is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Onder andere beperkt elektrisch bijverwarmen” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Vaillant, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Tynaarlo kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De prijs ligt tussen de €3300 t/m €7000. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Domburg afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name organisaties als Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Tynaarlo operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je actuele verbintenis ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Tynaarlo een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel consumenten die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten vind je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Tynaarlo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.