Loading...

Groene stroom Kamperveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Kamperveen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kamperveen en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kamperveen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kamperveen vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Kamperveen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: HVC aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, aardwarmte, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Zuidlaarderveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Kamperveen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kampen.

groene-stroom-kamperveen

Een energieneutrale woning in Kamperveen rond november 2023

Middels deze webpagina bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Kamperveen. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kamperveen wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zet de koelkast precies waterpas. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energie-aanbieder. Desondanks, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Atag, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kamperveen kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Bovendien minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt tussen de €3900 tot €6600. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Sint Philipsland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Pure Energie, Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kamperveen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Kamperveen een stuk lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiepakketten tref je hierna veel gekozen energiepakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check achterhaal je gemakkelijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Kamperveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.