Loading...

Groene stroom Zuidlaarderveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Zuidlaarderveen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zuidlaarderveen en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zuidlaarderveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidlaarderveen vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de beste groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Zuidlaarderveen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom van Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, bio, water, bodem, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Nieuw- en Sint Joosland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Zuidlaarderveen

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-zuidlaarderveen

Een energieneutrale woning in Zuidlaarderveen rond december 2023

Met behulp van deze website bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Zuidlaarderveen. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidlaarderveen zien we steeds meer. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en was op een lagere temperatuur. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Vaillant, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zuidlaarderveen is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs varieert tussen de €3400 – €6700. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Heijningen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Eneco, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode achterhaal je nu welke groene stroom aanbieders in Zuidlaarderveen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie huidige pakket opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Zuidlaarderveen flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten vind je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Info: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Zuidlaarderveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.