Loading...

Groene stroom Nieuw- en Sint Joosland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nieuw- en Sint Joosland vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nieuw- en Sint Joosland en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nieuw- en Sint Joosland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw- en Sint Joosland vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder dan grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Nieuw- en Sint Joosland vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Powerpeers vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, steenkool, aardgas (grijze energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Coevorden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuw- en Sint Joosland

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Middelburg.

groene-stroom-nieuw-en-sint-joosland

Een energieneutrale woning in Nieuw- en Sint Joosland rond juli 2024

Via onze website check je handige details over groene stroom Nieuw- en Sint Joosland. Echter, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw- en Sint Joosland is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Evengoed, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuw- en Sint Joosland is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De investering varieert tussen de €3400 – €6900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wergea afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Nieuw- en Sint Joosland operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Nieuw- en Sint Joosland aantrekkelijker als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je hierna de meest populaire abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuw- en Sint Joosland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.