Loading...

Groene stroom Coevorden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door onze groene stroom checker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Coevorden vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Coevorden en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Coevorden

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Coevorden vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Coevorden vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, water, aarde, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Rottum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Coevorden

De zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-coevorden

Een energieneutrale woning in Coevorden rond mei 2024

Middels deze pagina ontdek je handige details over groene stroom Coevorden. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Coevorden is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij het energiebedrijf. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Atag, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Coevorden is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De prijs varieert tussen de €2900 – €7800. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Loënga afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Qurrent focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Coevorden aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie bestaande levering annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Coevorden fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel consumenten op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je hierna enkele stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene energie check detecteer je direct welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Coevorden vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.