Loading...

Groene stroom Rottum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rottum vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Rottum en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Rottum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rottum vergelijken (april 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Rottum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, wind, zon, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Gramsbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Rottum

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-rottum

Een energieneutrale woning in Rottum rond april 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische informatie over groene stroom Rottum. Maar, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rottum wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en radiatorfolie gebruiken. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Echter, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” cv-ketel (van Remeha, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant) verboden. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Rottum is kostbaar. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3000 t/m €7100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Beek en Donk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral leveranciers als Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Rottum actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende verbintenis beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Rottum sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten vind je hieronder toonaangevende stroompakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je zonder problemen welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Rottum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.