Loading...

Groene stroom Nieuw Heeten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, waterkracht, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Nieuw Heeten vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Nieuw Heeten en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nieuw Heeten

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw Heeten vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Nieuw Heeten vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Noordelijk Lokaal Duurzaam vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, kolen, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Castricum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Nieuw Heeten

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Raalte.

groene-stroom-nieuw-heeten

Een energieneutrale woning in Nieuw Heeten rond mei 2024

Op basis van onze website detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Nieuw Heeten. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw Heeten zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere led-lampen gebruiken” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je maatschappij. Maar, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, Vaillant, Remeha, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie appartement en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nieuw Heeten vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De investering varieert tussen €3300 tot €6800. Dankzij de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Welsum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Engie, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref je meteen welke groene stroom aanbieders in Nieuw Heeten voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je huidige levering stopzetten en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nieuw Heeten aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel klanten die daarom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen vind je onderstaand vaak bestelde abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nieuw Heeten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.