Loading...

Groene stroom Castricum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Castricum vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Castricum en check de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Castricum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Castricum vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Castricum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, waterkracht, windenergie, aardwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Rotsterhaule vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Castricum

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Castricum.

groene-stroom-castricum

Een energieneutrale woning in Castricum rond juni 2024

Middels onze website check je praktische toelichting op groene stroom Castricum. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Castricum wint aan interesse. Een woning als dat realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Evenwel, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Atag, AWB of Remeha) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je woning en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Castricum is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €4200 en €7200. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Loenen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens ontdek je vlug welke groene stroom aanbieders in Castricum operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie actuele levering annulerenen nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Castricum fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten ontdek je hierna de meest populaire abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je binnen no-time welke pakketten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Castricum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.