Loading...

Groene stroom Rotsterhaule Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rotsterhaule vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Rotsterhaule of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Rotsterhaule

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rotsterhaule vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Rotsterhaule vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Selecteer direct het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie vergelijken bij Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, aarde, bodem, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, kolen, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Graauw vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Rotsterhaule

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-rotsterhaule

Een energieneutrale woning in Rotsterhaule rond september 2022

Met deze pagina vind je nuttige toelichting op groene stroom Rotsterhaule. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rotsterhaule is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie leverancier. Daarentegen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Nefit, Intergas, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rotsterhaule kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De investering schommelt tussen €4100 en €7000. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Bedum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral aanbieders als Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Rotsterhaule voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: het actuele pakket opzeggen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Rotsterhaule flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check detecteer je binnen no-time welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Rotsterhaule vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektriciteit en gas.