Loading...

Groene stroom Bedum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, wind, zon, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Bedum vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bedum en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bedum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bedum vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Bedum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: welkomstpremie Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oranje vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bedum

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bedum.

groene-stroom-bedum

Een energieneutrale woning in Bedum rond juli 2024

Op basis van onze website detecteer je alle uitleg over groene stroom Bedum. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bedum wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Alleen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Atag, Vaillant, Remeha, Intergas of AWB) verboden. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bedum is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €3100 – €6200. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kamperveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Qurrent, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Bedum beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Bedum fors lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check ontdek je à la minute welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Bedum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.