Loading...

Groene stroom Oranje Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oranje vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oranje of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oranje

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oranje vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Oranje vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per postcode in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Onder andere het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: E.ON overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bodem, bio, aarde, zon zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, kolen, petroleum (vuile stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Eenum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Oranje

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-oranje

Een energieneutrale woning in Oranje rond november 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Oranje. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oranje wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, Remeha, AWB, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oranje is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Daarbij verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €2800 tot €6500. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zuidlaarderveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke organisaties zoals Eneco, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal je spoedig welke groene stroom aanbieders in Oranje aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jullie bestaande pakket annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Oranje aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse contracten ontdek je onderstaand enkele abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vergelijk je gemakkelijk welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Oranje vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.