Loading...

Groene stroom Graauw Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Graauw vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Graauw of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Graauw

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Graauw vergelijken (november 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de relevante groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Graauw vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, wind, bodem, bio, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Veulen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Graauw

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-graauw

Een energieneutrale woning in Graauw rond november 2022

Aan de hand van onze website check je alle toelichting op groene stroom Graauw. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Graauw is een wens van vele. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Intussen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Atag, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je appartement en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Graauw kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. Het tarief ligt zo tussen de €4200 tot +/- €6200. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Oranje afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen zoals Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Graauw actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: het actuele verbintenis annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De aanstaande energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Graauw sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel families die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten vind je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check detecteer je rap welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Graauw vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.