Loading...

Groene stroom Eemshaven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Eemshaven vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Eemshaven en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Eemshaven

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eemshaven vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je alle groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Eemshaven vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per postcode in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, bio, bodem, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Stavenisse vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Eemshaven

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-eemshaven

Een energieneutrale woning in Eemshaven rond mei 2024

Door middel van onze website vergelijk je nuttige uitleg over groene stroom Eemshaven. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eemshaven is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Maar, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Vaillant, Nefit of Remeha) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je woning en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Eemshaven kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energiekosten. De prijs ligt tussen de €3400 en €6700. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nieuw Heeten afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist partijen als Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Eemshaven voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Eemshaven een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten bekijk je hierna enkele stroomcontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je eenvoudig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Eemshaven vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.