Loading...

Groene stroom Stavenisse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, waterkracht, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Stavenisse vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Stavenisse en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Stavenisse

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stavenisse vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Simpel groene stroom in Stavenisse vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per regio in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, water, aarde, bio, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Hoedekenskerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Stavenisse

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tholen.

groene-stroom-stavenisse

Een energieneutrale woning in Stavenisse rond december 2022

Op deze pagina detecteer je belangrijke info over groene stroom Stavenisse. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stavenisse wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Alleen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Vaillant, Intergas, AWB, Remeha of Nefit) uitgesloten. De klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Stavenisse is prijzig. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op kosten van energie. De investering ligt in de range tussen de €3900 tot +/- €7300. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Castricum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name maatschappijen zoals Powerpeers, Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Stavenisse actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige contract beëindigen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Stavenisse een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten bekijk je onderstaand de meest populaire pakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vind je à la minute welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Stavenisse vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektriciteit.