Loading...

Groene stroom Kamerik Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Kamerik vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Kamerik of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kamerik

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Kamerik vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend bekijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Kamerik vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per postcode in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Fenor aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Zuidermeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Kamerik

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Woerden.

groene-stroom-kamerik

Een energieneutrale woning in Kamerik rond december 2023

Via deze website check je uitgebreide informatie over groene stroom Kamerik. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kamerik is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “kouder douchen” en niet een te grote pan gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Maar, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” cv-ketel (van Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je woning en gebruikswater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kamerik kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €3300 tot €7100. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sint Nicolaasga afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert tref je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Kamerik aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende contract stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Kamerik aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je direct welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Kamerik vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.