Loading...

Groene stroom Sint Nicolaasga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Sint Nicolaasga vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Sint Nicolaasga of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Sint Nicolaasga

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Nicolaasga vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna bekijk je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Sint Nicolaasga vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie via Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodem, wind, bio, aarde, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardolie (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Heide vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Sint Nicolaasga

De zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-sint-nicolaasga

Een energieneutrale woning in Sint Nicolaasga rond juni 2024

Op deze pagina ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Sint Nicolaasga. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sint Nicolaasga wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het leverancier. Daarentegen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Remeha, Intergas of Nefit) verboden. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Sint Nicolaasga kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief varieert tussen de €3200 en €7700. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Bovensmilde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Sint Nicolaasga aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: het huidige levering opzeggen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Je volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Sint Nicolaasga aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die mede hierdoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten tref je bijgaand de meest populaire abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vind je rap welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Sint Nicolaasga vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.