Loading...

Groene stroom Castelre Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Castelre vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Castelre en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Castelre

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Castelre vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Direct groene stroom in Castelre vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bio, water, zon, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Rossum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Castelre

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Baarle-Nassau.

groene-stroom-castelre

Een energieneutrale woning in Castelre rond april 2024

D.m.v. deze webpagina bekijk je uitgebreide details over groene stroom Castelre. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Castelre is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Remeha, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Castelre kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3400 en €7000. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Lithoijen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen als Eneco, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Engie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Castelre aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: het actuele abonnement stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Castelre sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten tref je onderstaand toonaangevende pakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je nu welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Castelre vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektriciteit en gas.