Loading...

Groene stroom Rossum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals wind, zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rossum vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Rossum en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Rossum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rossum vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je alle groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Rossum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Goudriaan vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Rossum

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-rossum

Een energieneutrale woning in Rossum rond juli 2024

Met deze website lees je handige details over groene stroom Rossum. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rossum is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en een hr-ketel gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij je maatschappij. Desondanks, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, AWB, Intergas of Atag) verboden. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw appartement en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rossum is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Overigens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs schommelt tussen €3800 t/m €7200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Bathmen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode ontdek je snel welke groene stroom aanbieders in Rossum beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande verbintenis annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Rossum aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel klanten die om deze reden oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check vind je snel welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Rossum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.