Loading...

Groene stroom Goudriaan Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door de duurzame energie check kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Goudriaan vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Goudriaan en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Goudriaan

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Goudriaan vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Goudriaan vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Venray vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Goudriaan

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-goudriaan

Een energieneutrale woning in Goudriaan rond november 2023

Met behulp van deze webpagina check je uitgebreide details over groene stroom Goudriaan. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Goudriaan wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en radiatorfolie gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je energiebedrijf. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Intergas, AWB, Atag of Nefit) verbannen. De klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Goudriaan is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Bovendien minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op stroomkosten. Het tarief schommelt tussen €2500 tot +/- €6000. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Opmeer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij direct welke groene stroom aanbieders in Goudriaan actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je huidige contract opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Goudriaan fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen vind je hierna veel gekozen energiecontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check zie je binnen no-time welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Goudriaan vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.