Loading...

Groene stroom Staphorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, wind, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Staphorst vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Staphorst of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Staphorst

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Staphorst vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Staphorst vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie van Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, bio, bodem, wind, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hippolytushoef vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Staphorst

De zon is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Staphorst.

groene-stroom-staphorst

Een energieneutrale woning in Staphorst rond april 2024

Op basis van deze website vind je bruikbare informatie over groene stroom Staphorst. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Staphorst wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Atag) verbannen. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Staphorst kan duur uitvallen. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De totaalprijs ligt tussen de €3800 tot +/- €6600. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Castelre afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen zoals Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Staphorst beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: het huidige verbintenis beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Staphorst een stuk lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten vind je onderstaand enkele stroomcontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Staphorst vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.