Loading...

Groene stroom Hippolytushoef Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Hippolytushoef vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Hippolytushoef of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hippolytushoef

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hippolytushoef vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend ontdek je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Hippolytushoef vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Huismerk Energie 1 jaar contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Wijngaarden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Hippolytushoef

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische materialen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-hippolytushoef

Een energieneutrale woning in Hippolytushoef rond december 2023

Op basis van deze webpagina lees je uitgebreide informatie over groene stroom Hippolytushoef. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hippolytushoef is een wens van vele. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de gevels isoleren. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Daarentegen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha) verbannen. De welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hippolytushoef kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3900 en €7600. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Rossum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen als Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek je à la minute welke groene stroom aanbieders in Hippolytushoef actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: het huidige abonnement annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Hippolytushoef aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen tref je in het overzicht hieronder veel gekozen energiecontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker achterhaal je à la minute welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Hippolytushoef vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.