Loading...

Groene stroom Wijngaarden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie checker kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Wijngaarden vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Wijngaarden of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wijngaarden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijngaarden vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Probleemloos groene stroom in Wijngaarden vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnement bij Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Mariënvelde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Wijngaarden

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-wijngaarden

Een energieneutrale woning in Wijngaarden rond juni 2024

Aan de hand van deze webpagina detecteer je handige details over groene stroom Wijngaarden. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wijngaarden is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van je woning en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wijngaarden is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energielasten. Het tarief varieert tussen de €2600 t/m €7700. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Goudriaan afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij snel welke groene stroom aanbieders in Wijngaarden voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: het actuele verbintenis stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jouw nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Wijngaarden aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je vlug welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Wijngaarden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.