Loading...

Groene stroom Kortehemmen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan jij snel alle groene energieleveranciers in Kortehemmen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Kortehemmen of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Kortehemmen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kortehemmen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Kortehemmen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: RENDO Netwerken korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, aarde, wind, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Achtmaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Kortehemmen

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-kortehemmen

Een energieneutrale woning in Kortehemmen rond december 2022

Middels deze webpagina lees je alle details over groene stroom Kortehemmen. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kortehemmen wordt steeds populairder. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Nefit, Intergas of Vaillant) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kortehemmen kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen €4300 tot +/- €7200. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Staphorst afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Kortehemmen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende levering opzeggen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Kortehemmen aantrekkelijker als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die hierom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten tref je hieronder veel gekozen contracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker zie je probleemloos welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Kortehemmen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor elektra en gas.