Loading...

Groene stroom Hilversum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Hilversum vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Hilversum of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hilversum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hilversum vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Snel groene stroom in Hilversum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Essent 1 jaar contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, windenergie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Wijnaldum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Hilversum

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hilversum.

groene-stroom-hilversum

Een energieneutrale woning in Hilversum rond december 2023

Met behulp van onze website vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Hilversum. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hilversum wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Desondanks, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Atag, AWB of Remeha) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en kraanwater. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hilversum is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen €4300 tot €6500. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Roosendaal afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke organisaties als Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken lees jij vlug welke groene stroom aanbieders in Hilversum voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Hilversum aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die daarom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten bekijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je nu welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Hilversum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.