Loading...

Groene stroom Roosendaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met reine, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Roosendaal vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Roosendaal en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Roosendaal

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Roosendaal vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan bekijk je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Roosendaal vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie vergelijken bij Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Gorssel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Roosendaal

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Roosendaal.

groene-stroom-roosendaal

Een energieneutrale woning in Roosendaal rond mei 2024

Met behulp van deze pagina ontdek je praktische details over groene stroom Roosendaal. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Roosendaal is onderwerp van gesprek. Deze woningen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Niettemin, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, AWB, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Roosendaal is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarbij verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €2300 tot €6800. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Barsingerhorn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder maatschappijen als Eneco, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens check je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Roosendaal aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: het huidige contract stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Roosendaal een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten bekijk je hierna vaak bestelde pakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je snel welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Roosendaal vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.