Loading...

Groene stroom Gorssel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. de duurzame energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Gorssel vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Gorssel of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Gorssel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gorssel vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Gorssel vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: oversluiten Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Venhorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Gorssel

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Lochem.

groene-stroom-gorssel

Een energieneutrale woning in Gorssel rond december 2022

Op deze webpagina vind je uitgebreide details over groene stroom Gorssel. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gorssel wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en niet een te grote vriezer kopen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie huis en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Gorssel is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. Het tarief ligt tussen de €4500 tot €6900. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Opheusden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name aanbieders zoals Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Gorssel aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je huidige pakket opzeggen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Gorssel een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel klanten die mede hierdoor switchen naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten tref je hierna veel gekozen energiecontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker zie je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Gorssel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.