Loading...

Groene stroom Barsingerhorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van schone, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Barsingerhorn vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Barsingerhorn en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Barsingerhorn

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Barsingerhorn vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Barsingerhorn vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: voordelig tarief Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, water, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Opheusden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Barsingerhorn

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-barsingerhorn

Een energieneutrale woning in Barsingerhorn rond december 2022

Op deze website lees je nuttige info over groene stroom Barsingerhorn. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Barsingerhorn is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en korter douchen. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Daarentegen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Barsingerhorn kan duur uitvallen. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Overigens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €4200 tot +/- €7000. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kaatsheuvel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode tref jij nu welke groene stroom aanbieders in Barsingerhorn voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je actuele abonnement annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Barsingerhorn een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen tref je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker vergelijk je spoedig welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Barsingerhorn vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektriciteit.