Loading...

Groene stroom Erichem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, wind, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Erichem vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Erichem en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Erichem

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Erichem vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gelijk groene stroom in Erichem vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnementen van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, aarde, bio, wind, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Ter Idzard vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Erichem

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-erichem

Een energieneutrale woning in Erichem rond december 2022

Met deze pagina vind je nuttige details over groene stroom Erichem. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Erichem wordt steeds populairder. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “kouder douchen” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” cv-ketel (van Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie huis en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Erichem vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energierekening. Het tarief schommelt tussen €4500 – €7900. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nijkerkerveen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Erichem aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: je huidige abonnement ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Erichem flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen vergelijk je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je binnen no-time welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Erichem vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.