Loading...

Groene stroom Ter Idzard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Ter Idzard vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ter Idzard en check de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ter Idzard

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ter Idzard vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Ter Idzard vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals wind, water, bio, aarde, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hulshorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Ter Idzard

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-ter-idzard

Een energieneutrale woning in Ter Idzard rond juni 2024

Op deze website lees je belangrijke informatie over groene stroom Ter Idzard. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ter Idzard is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij je energiebedrijf. Evengoed, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas of AWB) verbannen. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ter Idzard kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De kostprijs schommelt tussen €2700 tot €6600. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in De Wilp afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in Ter Idzard aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ter Idzard flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele contracten tref je hierna de meest populaire stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check bekijk je direct welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ter Idzard vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.