Loading...

Groene stroom Schettens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, waterkracht, wind, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Schettens vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Schettens of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Schettens

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schettens vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Schettens vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie van Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Hantumhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Schettens

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-schettens

Een energieneutrale woning in Schettens rond december 2023

Middels onze website detecteer je praktische toelichting op groene stroom Schettens. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schettens is onderwerp van gesprek. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en zoveel mogelijk dubbel glas. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Daartegenover, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Schettens vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €4300 tot €6700. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Bierum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Engie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Schettens aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: je lopende levering ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Schettens fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel mensen die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten tref je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker achterhaal je meteen welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Schettens vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.