Loading...

Groene stroom Hantumhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, aardwarmte, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Hantumhuizen vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hantumhuizen en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hantumhuizen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hantumhuizen vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Hantumhuizen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, water, bodem, bio, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Waaksens vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Hantumhuizen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-hantumhuizen

Een energieneutrale woning in Hantumhuizen rond juli 2024

Met onze website lees je alle details over groene stroom Hantumhuizen. Alleen, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hantumhuizen wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jouw maatschappij. Niettemin, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je woning en douchewater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hantumhuizen is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €3600 en €6200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Overschild afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen als Engie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Hantumhuizen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie bestaande contract beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Hantumhuizen aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel mensen die overstappen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vergelijk je moeiteloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Hantumhuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektriciteit en gas.